søndag 23. desember 2012

JULEGLEDER! :-)

Lille julaften er her og roen senker seg over huset. Adventstiden har som vanlig vært travel. Jeg er ikke av typen som handler julegaver tidlig og har full kontroll, slik at desemberdagene bare kan være stearinlys, gløgg, hjemmelagde juledekorasjoner og kos. Skrekkelig mange som påstår de klarer å få til det, særlig i interiørmagasiner og på livsstilsblogger... Jeg må til stadighet minne meg selv om at vi ikke har meldt oss på i konkurransen om "mest vellykkede familie" (særlig i disse julebrev-tider...), og prøver å nyte de lykke-øyeblikkene som dukker opp - for det gjør de!!

For eksempel er lykkefølelsen stor og akutt hver gang jeg innser at Solvår skjønner mer enn vi tror! Hun snakker mer og mer, lærer nye ord hver dag, og krever mer og mer sin rett ved å bruke ord. "Gå ned bie bjø!" (Gå ned spise brød) rant det utav henne en kveld da hun ville ha kveldsmat. Det er en 4-ords setning det!! (=4-stjernes lykke). "Vil du drikke melk?" spurte jeg, da vi kom ned på kjøkkenet. "Nææææi! Bjuu!" (Nei, brus!) svarte lillegull :-)


Solvår hermer dessuten mer og mer våre aktiviteter. Det er jo slik andre barn lærer, men tidligere har ikke Solvår hermet noe særlig, vi har måttet vise henne og lede henne gjennom de fleste aktiviteter mange ganger for at hun skulle kunne gjenta dem. Nå er det kjempestas å leke og herme hverdags-sysler som matlaging, støvsuging og av-og-på-kledning. Det å få henge pynt på juletreet, akkurat som pappa og storesøster, var også kjempestas!


Og med økt språkforståelse og økt forståelse for aktiviteter og herming, kommer mange gleder for Solvår som vi får ta del i.
  •  Solvår var tidligere i desember invitert i sin første barnebursdag. Hun skjønner ikke konseptet bursdag, men bare det å kunne si til Solvår at "Nå skal vi dra for å leke med M---", og at hun skjønner det, gladelig går ut i bilen og snakker om "leke med M---" hele bilturen, er et STORT framskritt. (Og bursdagen på lekeland var en kjempesuksess!)
  • 19. desember var det nissefest i barnehagen. Solvår elsker å kle seg ut og det var ei kjempestolt nissejente som speilte seg før vi kjørte avgårde den morgenen. Utrolig artig at det da går an å si "Nå skal vi kjøre i barnehagen og se om M---, T----- og de andre ungene og så har nisseluer på!" Solvår ropte  "Nittelue!" ca 143 ganger på en 5 minutters biltur, og strålte som en sol da hun ble møtt av andre nissebarn i barnehagen!
Så med verdens søteste nissejente ønsker vi alle bloggens lesere en god jul!

...og jeg slenger på en link til en av favoritt-julesangene mine i år: "Mary, did you know?"
Det er ingen av oss som vet hva det blir av barna våre tilslutt...!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar