tirsdag 10. juli 2012

SOL og sommerferie!

Som lærer er jeg så heldig å ha 7 uker sommerferie (eller 4 uker ferie og 3 uker avspasering hvis jeg skal være lydig mot fagforeningen), mens pappaen i huset bare har de vanlige 4, og går ikke ut i ferie før kommende mandag - så så langt har det vært meg og ungene hjemme på dagene. Ikke noe problem med de to store - de nyter 8 late uker skoleferie uten lekser og tidspress, og klarer seg stort sett selv. Solvår sover også litt lenger de fleste morgenene, og det er deilig for oss alle å ikke stresse ut!

Midtsandtangen: Sand + vann = lykke
Men å ha Solvår hjemme hele dagen betyr også null alenetid for mammaen... Lillemor må fotfølges hele tiden, og store deler av tiden krever hun aktiv oppmerksomhet og deltakelse fra meg. De to første barnehage-somrene tok vi ut Solvår i 7-8 uker også, men i år blir det 6 uker ferie på henne. For å være helt ærlig bruker vi barnehagen som avlastning i en uke i hver ende av sommeren, uten å ha så veldig dårlig samvittighet for det, da - hun stortrives jo der!

Badeland i hagen
For at mor ikke skal gå på veggen, og for å aktivisere alle tre ungene litt, prøver vi å ha én "utflukt" hver dag - noe som er lettest i finvær, selvfølgelig. Vi koste oss stort på stranda på Midtsandtangen en dag, og også i bare i hagen en dag termometeret viste 25 grader! Ellers er bibliotek og kjøpesenter greie turmål i 12 grader og regn...



I helga var jo pappaen også fri, og da dro alle fem på dagstur til Fosen. Sommerens turtips: Prestlia seter i Leksvik! Kjempehyggelig verskap, snille dyr og gode vafler og sveler! Solvår koste med lam og geit, rope MØØØ etter kalvene, fikk sitte på Gråtass og spise sveler - kjempedag!
"Bæææ!"


"Tattu!" (=traktor)
God sommer alle sammen!

1 kommentar:

  1. Herlig! Vi vil ha flere badebasseng/stranddager :-)

    SvarSlett